• Enigyerekekkel
  • JakokHazafele
  • ImaMalom
  • EniJunnan
  • Laoszikolykok

tamogass

2014. október 13., hétfő 00:00

Ahol mindig süt a nap

Balázs közel egy évtizede kezdte az önkénteskedést a Bátor Tábor Alapítványnál. Alább olvashatjátok, hogy mit is jelent neki a hely, ahol mindig süt a nap!

2005-ben kerültem először kapcsolatba a Bátor Táborral. Az egyetem angol tanszékének a faliújságán volt egy nagy színes plakát, amiről gyerekek mosolyogtak és önkénteseket kerestek a nyári táboroztatásukhoz. Utána néztem, megtetszett és gyorsan jelentkeztem is önkéntesnek. Felvettek. Már az első pillanattól kezdve elvarázsolt a hely, katartikus élményeken mentem keresztül és éreztem mennyivel szegényebb maradtam volna, ha nem jelentkezem. Azóta 7 másik nyári turnuson vagyok túl és most voltam az ötödik őszi családi táboromban.
Voltam már íjász, tánc programtartó, középvezető, és harmadik éve a magas-kötélpályán vagyok asszisztens azaz „bátorkodó”.

Az életemnek egy nagyon meghatározó része lett a Tábor. Rengeteg örömet adtam és kaptam, nagyon sok barátot és tapasztalatot szereztem. Újra és újra lenyűgöz a Tábor szervezettsége, hogy mindenki tudja, mikor mi a feladata. Fizikailag kétségtelenül fárasztó, de lelkileg hatalmas feltöltődés jelent, erős lelki kapocs ez a többiekkel, hiszen osztozunk az élményekben. Olyan képességeimet is kihasználhatok, amiket a hétköznapok során nem tudok (magas-kötélpályán alkalmazott tudás, színjátszás, játéktervezés és vezetés), a vezetőség nagyon figyel az önkéntesekre és ösztönzik arra amit láthatóan jól csinál, a "maximumon járatják".

Sokan kérdezik tőlünk, hogy lelkileg nem megterhelő-e? Van, hogy az, de leginkább a gyerekek "gyerek énje" van a fókuszban, aki eddig nem jutott szóhoz, terephez, mert a betegsége és a környezete sok mindenben lekorlátozta (ez utóbbi a félelmei miatt). És persze megkönnyezzük a megható pillanatokat, a tábor velejárója ez is. A gyerekek pedig, ezek a miniatűr kis szuperhősök, akik a fizikai és lelki határaikat olyan szinten kitolják és átlépik, hogy sokszor csak ámulunk tátott szájjal, ezek a gyerekek minden csepp törődést és odafigyelést sokszorosan adnak nekünk vissza.
Azt gondolom valójában ők tanítanak minket. Jobb emberré válni. 

Itt egy kis film, amely nagyon jól összefoglalja a Bátor Tábor céljait:

 

 

Élménykülönítmény

„Aki itt fut az Bátor, hajrá Bátor Tábor!”

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor sportközössége, mely a súlyos beteg gyerekek megsegítésre indult útjára 2010-ben.

A közösség tagjainak célja, hogy a környezetükben élők figyelmét a Bátor Táborra irányítsák és sport teljesítményükért cserébe jelképes örökbefogadásra kínálják a megtett kilométereiket. Futva, úszva, kerékpározva neveznek egy-egy versenyre és kampányidőszakuk alatt egy meghatározott összeget gyűjtenek össze, melyet a Tábornak adományoznak. Az Élménykülönítmény öt év alatt Magyarország legnagyobb jótékonysági sportközösségévé vált.

Mi is csatlakoztunk a közösséghez és arra szeretnénk kérni Titeket, hogy fogadjátok örökbe a kilométereinket! Szeretnénk összegyűjteni minél több nagylelkű embert, aki akár csak havi ezer forinttal támogatni tudja a Tábort egy éven át! Hosszú távú elköteleződés egy nemes cél mellett. Már egy mozijegy árával hatalmas élményekhez juttathatjátok a táborozó családokat és gyermekeiket.

A mi mottónk: „ Havi egy ezres a Bátrakért! Nektek forintban, Nekünk kilométerben!”

Januárban indítjuk kampányunkat, az oldalunkon keresztül tudtok majd regisztrálni és nyomon követhetitek, hogy áll ez a nagyszerű összefogás. 

  

Utoljára frissítve: 2015. február 03., kedd 23:10