• Enigyerekekkel
  • JakokHazafele
  • ImaMalom
  • EniJunnan
  • Laoszikolykok
2016. április 12., kedd 08:30

Vaude Aqua kerékpáros túratáska tartós teszt

Szerző: Balázs 

Kerékpáros túrázáshoz, egy vízálló, csomagtartóra rögzíthető táska a legmegfelelőbb. Abban a szerencsében volt részünk, hogy a hazai Vaude forgalmazó támogatott minket egy-egy első-hátsó táska szettel. A Vaude Aqua Front és Back szettjének tesztjét olvashatjátok ebben az írásunkban.

A táskákat párban és szólóban is megvásárolhatjuk. Áruk közelíti a konkurens márkák hasonló tudású táskáit. Lássuk, mit kínál a Vaude Auqa kerékpáros táska család. Az első táskák pontos másai a hátsóknak, csupán méretűkben és persze súlyukban van különbség. Teljesen vízállóak, nincs szükség semmilyen plusz esővédő huzat használatára. Anyaguk erős ponyva, formájuk letisztult, egyszerű, semmi fölösleges flanc, csupán a funkcióra koncentráltak és ez gy is van jól. A táskát nagyon egyszerűen tudjuk zárni és egyúttal vízhatlanná tenni. A táska száját kell betekerni és a csatok segítségével rögzíteni. Pofon egyszerű, követi a vízhatlan táskák bevett metódusát. A lezárást szolgáló csatok rá vannak hegesztve a ponyvára. Mi egy éves mindennapi használat alatt sem tudtuk kitépni őket. A táskákhoz állítható vállpántot kapunk, amit, ha nincs rá szükségünk nyugodtan le is vehetünk.

VaudeSzetpakolva

Szétpakolva. Félelmetes, hogy mennyi cucc felfér egy bringára.

Belül minden táskában találunk egy elválasztott, zipzáras rekeszt. A csomagtartóra rögzítés egy kicsit eltér a konkurens márkákétól, az alap azonban maradt; fent két csat tartja, alul pedig egy kampó fogja. A QMR rendszernek köszönhetően minden rögzítési pont könnyen és gyorsan, szerszám nélkül állítható. A felső csatokhoz 3 méretben jár az adapter, amivel 8, 10 és 13 mm átmérőjű csomagtartókon is használhatjuk a táskákat. Saját csatrendszert találtak ki a Vaudenál, ami szerintünk nem sikerült épp a legjobban. Ez az egyetlen, amibe bele tudunk kötni a táskákkal kapcsolatban. A csat maga két részből van összeillesztve, és egy szegecs tartja össze a darabokat. A mi táskáinkon, köszönhetően a rázós utaknak, rendre kicsúsztak a szegecsek, félő volt, hogy egyszer elhagyjuk őket, de egy kis kék Loctite ragasztó megoldotta a problémát. A másik gond a csattal, a zárja. Sajnos úgy tűnik a műanyag perem elkopik egy idő után és nem tartja a rugós nyelvet. És ha ez megtörténik akkor többé nem marad zárva a csat. Ha sikerülne a gyártónak ezt a gyerekbetegséget kijavítani, szuper táskákat kapnánk. Aki leginkább aszfaltos, sima utakon akarja használni őket, annak bátran ajánljuk, rázós terepen nálunk előjöttek a fent említett problémák, mások azonban gond nélkül használják a táskákat már több éve.

Jellemzők:
- Teljesen vízhatlan kivitel
- Többféle színben elérhető (piros, zöld, kék, fekete)
- Fényvisszaverő logók
- 3 különböző méretű adapter a csomagtartóhoz
- Lecsatolható vállpánt
- Belső zipzáras zsebek
- 2 x 24 literes (hátsó) és 2 x 14 literes (első) űrtartalom
- Hátsó mérete: 37 x 33 x 19 cm Súly: 2200g/pár
- Első mérete: 31 x 30 x 17 cm Súly: 1840g/pár

A táskákért köszönet a Vaude Magyarországnak!